Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunzēlandes jūras spēki Klusajā okeānā pārtvēruši lielāko kokaīna kravu ar kādu valsts jebkad ir saskārusies, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krava kopā svērusi vairāk nekā trīs tonnas un tās kopējā vērtība ir gandrīz 300 miljoni eiro. Narkotikas atrastas simtiem kilometru uz ziemeļrietumiem no Jaunzēlandes. Jaunzēlandes policija uzskata, ka krava bija ceļā uz Austrāliju, kur ar šādu narkotiku daudzumu tirgum prece pietiktu veselam gadam.

Iepakojumi bija piestiprināti kopā ar bojām. Uz vairākiem iepakojumiem bija redzams "Batman" simbols. Bildēs, kuras publicēja valsts policija un aizsardzības amatpersonas uz vairākiem iepakojumiem bija redzams arī četrlapu āboliņš.

Šādus logo izmantojot narkotiku ražotāji Dienvidamerikā, skaidro Jaunzēlandes oficiālie pārstāvji.

"Šis ir Jaunzēlandes aģentūru lielākais aizliegto narkotiku kravu atradums. Tas ir vairāk nekā Jaunzēlande izmantotu 30 gadu laikā," pirmdien komentēja Jaunzēlandes policijas komisārs Endrjū Kosters.

Jaunzēlandes jūras spēki pagājušajā nedēļā pēc kravas izsūtīja konteineri, lai nogādātu lielo narkotiku daudzumu drošības iestādē Oklendas pilsētā. Krava tur nokļuva otrdien, kur to plānots reģistrēt un iznīcināt, informē valsts pārstāvji.

"Mēs uzskatām, ka esam tikuši galā ar būtisku daļu no starptautiskā noziedzīgā biznesa sadarbības," sacīja Kosters.

Amatpersonas neatklāja, kā narkotikas atrastas, bet vēstīja, ka viņu partneri no "Five Eyes" alianses nodrošināja atbalstu. Aliansē ietilpst Jaunzēlande, Austrālija, Lielbritānija, Kanāda un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!