Jaunzēlandes Dienvidsalu īsi pēc pusnakts satricinājusi 7,8 balles stipra zemestrīce, prasot vismaz divu cilvēku dzīvības, atsaucoties uz Jaunzēlandes premjerministra paziņojumu, vēsta raidsabiedrība "Sky".

Tiek ziņots par vairākiem stihijā ievainotajiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Divas stundas pēc zemestrīces austrumu piekrasti skāris cunami. "Pirmais vilnis var nebūt lielākais. Cunami aktivitāte turpināsies pāris stundas," tviterī ierakstījusi Civilās aizsardzības ministrija, norādot, ka austrumu piekrastē var būt gaidāmi trīs līdz piecus metrus augsti viļņi.

Lai gan sākotnēji cunami brīdinājums netika izsludināts, pēcāk ministrija ieteikusi austrumu piekrastes iedzīvotājiem doties uz augstākām vietām, lai rastu patvērumu cunami gadījumā. Savukārt iedzīvotājiem citviet Jaunzēlandē ieteikts turēties pa gabalu no piekrastes un pludmalēm.

Seismoloģe Anna Kaisera, saskaņā ar "Reuters" vēstīto, informējusi, ka Dienvidsalas Ziemeļkantebrijas reģionā reģistrētas aptuveni metru augstas plūdmaiņas. "Tas ir visai nozīmīgi, tādēļ cilvēkiem to vajadzētu uztvert nopietni," viņa paudusi.

Zemestrīces epicentrs bijis aptuveni 95 kilometru attālumā no Kraistčērčas – pilsētas, ko 2011. gadā pamatīgi izpostīja zemestrīce, prasot 185 cilvēku dzīvības.

Sākotnējā informācija liecina, ka bojātas ēkas Ševiotas pilsētā, kas atrodas netālu no epicentra.

Visā valstī reģistrēti zemestrīces pēcgrūdieni. Dažviet tie bijuši pat 6,1 magnitūdu stipri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!