Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
ASV piegādās Ukrainai ieročus iespējami ātrāk un maksimāli iespējamā apjomā, pirmdien preses konferencē paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Mēs atbalstīsim Ukrainas spēju aizsargāt sevi. Mēs darīsim visu tādā apjomā, kādā to spējam, un pēc iespējas ātrāk," teica Kērbijs. Viņš uzsvēra, ka ASV puse nosaka bruņojuma prioritātes atkarībā no Ukrainas Bruņoto spēku vajadzībām.

"Sistēmas "Javelin" un "Stinger", bezpilota lidaparāti - tas viss ir prioritāte," norādīja Pentagona pārstāvis.

"ASV arī turpina sadarbību ar saviem sabiedrotajiem un partneriem, lai noteiktu un sniegtu ukraiņiem papildu iespējas, un izmantos visus pieejamos instrumentus Ukrainas Bruņoto spēku atbalstam," sacīja Pentagona preses sekretārs.

Kērbijs arī pavēstīja par ASV un Ukrainas aizsardzības ministru Loida Ostina un Oleksija Rezņikova pēdējo telefonsarunu. Viņš sacīja, ka abi ministri "pastāvīgi kontaktējas" un apspriež militāro atbalstu Ukrainai.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir piešķīrusi vairāk nekā 2,3 miljardus ASV dolāru Ukrainas drošībai un aizsardzībai, tai skaitā vairāk nekā 1,6 miljardus dolāru pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā 24. februārī.

ASV šonedēļ arī paziņos par jaunām sankcijām Krievijai, pavēstīja ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. Krievijas plāni koncentrēt uzmanību uz Ukrainas austrumiem runā par to, ka tuvākajā laikā tā uz Donbasa reģionu varētu pārvietot desmitiem tūkstošus karavīru.

Sakarā ar to Salivans pavēstīja, ka Vašingtona ir gatava piegādāt Ukrainai papildu ieročus, ieskaitot padomju laiku ieroču sistēmas, kuras ir bijušajām Varšavas līguma dalībvalstīm.

"Mūsu administrācija strādā burtiski nepārtraukti, lai izpildītu Ukrainas pamata prasības pēc palīdzības drošības jomā," uzsvēra Salivans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!