Foto: Publicitātes attēli

Reaģējot uz Krievijas varas iestāžu centieniem aizliegt Jehovas liecinieku darbību, vairāk nekā 8 000 000 Jehovas liecinieku visā pasaulē, tai skaitā 2300 Jehovas liecinieku Latvijā, piedalās vēstuļu rakstīšanas kampaņā, kurā Krievijas amatpersonas tiek aicinātas pārtraukt nelikumīgas vajāšanas, kas jāpieredz kristiešiem šajā valstī, portālu "Delfi" informēja Latvijas Jehovas liecinieku runasvīrs Vjačeslavs Zaicevs.

Krievijas Tieslietu Ministrija ir iesniegusi Krievijas Augstākajā Tiesā lūgumu izskatīt jautājumu par Jehovas liecinieku darbības aizliegumu šajā valstī. Augstākās Tiesas sēde ir nozīmēta uz 2017. gada 5. aprīli.

"Krievijas varas iestādes aizvien plašāk izvērš kampaņu, kas diskriminē Jehovas lieciniekus un ierobežo viņu reliģisko brīvību. Aizlieguma gadījumā Jehovas liecinieku pārvaldes iestāde Krievijā tiks slēgta, iekļauta ekstrēmistisko organizāciju sarakstā, bet organizācijas īpašums tiks nodots valstij," skaidrots paziņojumā. Tas bez tiesībām brīvi paust savus reliģiskos uzskatus var atstāt 175 000 Krievijas Jehovas liecinieku.

"Krievijas varas iestādes vajā miermīlīgus, likumam paklausīgus pilsoņus un izturas pret viņiem kā pret teroristiem, nepareizi un nepamatoti izmantojot likumu par cīņu ar ekstrēmismu. Izvērstās vajāšanas ir balstītas uz pilnīgi sagrozītiem un nepatiesiem faktiem," skaidro Jehovas liecinieku Vadošās padomes pārstāvis Deivids Semonjans.

Šī nav pirmā vēstuļu rakstīšanas kampaņa, ko pasaules mērogā rīko Jehovas liecinieki. Pirms nepilniem 20 gadiem Jehovas liecinieki no daudzām pasaules valstīm jau rakstīja vēstules, lai aizstāvētu savus ticības biedrus Krievijā, tā reaģējot uz dažu Krievijas amatpersonu centieniem ierobežot reliģisko brīvību. Tāpat šādas kampaņas ir notikušas, kad Jehovas liecinieki bija pieredzēja vajāšanas citās valstīs, piemēram, Jordānijā, Korejā un Malāvijā, skaidrots preses paziņojumā.

"Mēs ceram, ka šī kampaņa, kuras ietvaros Jehovas liecinieki visā pasaulē raksta vēstules Krievijas amatpersonām, mudinās Krievijas varas iestādes pārtraukt savu pretlikumīgo rīcību pret mūsu ticības biedriem," cerību pauž Semonjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!