Foto: AP/Scanpix
Jemenā šiītu kaujinieku hutiešu ieņemtā pilsētā ir bombardētas kāzu svinības, nogalinot vismaz 13 cilvēkus un ievainojot 38, ceturtdien pavēstīja ziņu avots mediķu aprindās.

Bombardēšana bija vērsta pret māju, kur tika svinētas kāzas, Dhamaras provinces Sanbanas pilsētā apmēram 100 kilometrus uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Sanas.

Lai gan netika minēts, kas veicis bombardēšanu, Saūda Arābijas vadīta arābu valstu koalīcija martā sāka gaisa triecienu kampaņu Jemenā, atbalstot prezidentu Abdrabuhu Mansuru Hadi cīņā pret Irānas atbalstītajiem hutiešu nemierniekiem.

Šī koalīcija ir tikusi apsūdzēta vairākos uzbrukumos, kuros gājuši bojā civiliedzīvotāji.

Koalīcija pagājušonedēļ noliedza, ka tās kara lidmašīnas bombardējušas kāzas pie Mohas pilsētas, nogalinot vismaz 131 cilvēku. ANO uzskata, ka šis incidents var būt nāvējošākā epizode gaisa triecienu kampaņā, kura sākās martā, kad hutieši virzījās uz Jemenas dienviddaļas lielāko pilsētu Adenu.

Hadi martā aizbēga no Adenas trimdā uz Saūda Arābiju, bet septembrī atgriezās Adenā pēc tam, ka viņam lojālie spēki atkaroja hutiešiem Adenu un vēl četras dienvidu provinces.

ANO lēš, ka Jemenā pēdējos septiņos mēnešos karadarbībā ir nogalināti apmēram 5000 cilvēku un ievainoti 25 tūkstoši, un daudzi no viņiem ir civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!