Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien Jemenā gaisa uzlidojumos tirgus placim bojā gājis vismaz 41 iedzīvotājs, bet ievainoti vismaz 35, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Aculiecinieki ziņojuši, ka gaisa uzlidojums noticis esošajā Hajas provincē Mustabas reģionā.

Tirgum otrdienas pēcpusdienā veikti vismaz divi uzlidojumi, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, ziņo BBC.

"Aina bija biedējoša," ziņu aģentūrai Associated Press (AP) telefona sarunā pastāstījis notikuma aculiecinieks Šovejs Hamuds. "Asins un izmētātās ķermeņa daļas bija visur."

"Cilvēki savāca izsvaidītās ķermeņa daļas maisos un segās," sacīja Hamuds. Tāpat viņš piebilda, ka daudzi no bojā gājušajiem bijuši bērni, kas strādājuši pie tirgus stendiem un kravām.

Pagaidām Saūda Arābijas vadītā koalīcija nav komentējusi uzlidojumu.

Raidsabiedrība atgādina, ka Hajas provinci kontrolē "Houthi" nemiernieki.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada marta Jemenā, pastiprinoties karadarbībai, ir nogalināti vairāk nekā 5700 cilvēku, no kuriem apmēram puse bija civiliedzīvotāji, liecina ANO dati.

Vēstīts, ka "Houthi", kas pieder šiītu islāma atzaram zaidismam, periodiski rīkojuši nemierus kopš 2004. gada, cenšoties iegūt lielāku autonomiju ziemeļu provincei Saadai. Kontroli pār provinci viņi nostiprināja 2011. gada sacelšanās laikā, kad tika gāzts Jemenas ilggadējais līderis Ali Abdulla Salehs.

Kopš pagājušā gada jūlija nemiernieki iesaistījās kaujās ar sunnītu grupējumiem un "Al Qaeda" Arābijas pussalā (AQAP).

Oponenti norāda, ka "Houthi" mērķis ir atjaunot zaidistu imamātu, kas Jemenas ziemeļos pastāvēja 1000 gadus līdz 1962. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!