Foto: AFI
Jemenā, iespējams, ir nogalināts viens no "Al Qaeda" līderiem - Aijads Šabvani, vēsta raidorganizācija BBC, atsaucoties uz saņemto informāciju no Jemenas.

Pēc raidorganizācijas rīcībā esošās informācijas, Šabvani gājis bojā sīvā cīņā ar valsts spēkiem Zindžibaras pilsētas apkaimē valsts dienvidos.

Patlaban ne "Al Qaeda", ne Šabvani klans nav apstiprinājuši ziņas par viņa nāvi.

"Delfi" jau ziņoja, ka šā gada maija sākumā apšaudē ar ASV spēkiem Pakistānā tika nogalināts "Al Qaeda" vadītājs Osama bin Ladens.

"Ir panākts taisnīgums," negaidītajā televīzijas uzrunā tautai toreiz sacīja ASV prezidents Baraks Obama, paziņojot par 2001.gada 11.septembra terora aktu organizētāja nāvi.

Obama norādīja, ka Bin Ladens divus gadu desmitus ir bijis "Al Qaeda" vadītājs un simbols un turpinājis plānot uzbrukumus pret ASV un tās sabiedrotajiem. ASV prezidents gan piebilda, ka nav šaubu, ka "Al Qaeda" turpinās veikt uzbrukumus, tāpēc ir svarīgi saglabāt modrību.

Pēc Osamas bin Ladena likvidācijas teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" operatīvā un militārā vadība ir nonākusi ēģiptieša Saifa al-Adela rokās. Netiek gan izslēgts, ka nākotnē al-Adela grupējuma vadību nodos Aimanam al-Zavahiri, kurš tiek uzskatīts par otru nozīmīgāko cilvēks "Al Qaeda" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!