Foto: AFP/Scanpix

Jemenas austrumos nogalināts starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" Arābijas pussalas atzara terorists "numur divi" - Saids al Šehri, vēsta ārvalstu mediji.

Saūda Arābijas izcelsmes terorists likvidēts Jemenas armijas operācijā Hadramautas provincē, vēsta telekanāls "Al Arabia". Kopā ar Šehri nogalināti vēl pieci kaujinieki.

Al Šehri 2007. gadā atbrīvoja no ASV cietuma Guanatanamo un izdeva Saūda Arābijai. Pagājušā gada 20 septembrī viņam izdevies izglābties no ASV bezpilota lidmašīnu uzbrukuma, vēsta raidsabiedrība BBC.

Arābijas pussalas "Al Qaeda" atzars izveidojās 2009. gadā, apvienojoties starptautiskā teroristu tīkla Jemenas un Saūda Arābijas kustībām. Grupējums ir uzņēmies atbildību par virkni teroraktu un tika vainots par mēģinājumu uzspridzināt ASV pasažieru lidmašīnu, kura lidoja uz Detroitu 2009. gada decembrī.

Jemena jau mēnešiem cīnās ar "Al Qaeda" valsts dienvidos. Teroristi izmantoja tautas sacelšanos 2011. gadā, kura laikā tika gāzts valsts prezidents Ali Abdulla Salehs, lai pārņemtu kontroli valsts dienvidu un austrumu reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!