Ja Jemenas cilšu kopienas dos patvērumu starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" kaujiniekiem, tām ir jārēķinās ar nopietnām sekām, svētdien brīdināja Jemenas centrālās drošības pārvaldes vadītājs ģenerālis Ali Abdulla Salehs.

"Mēs vēršamies pie pilsoņiem zināmajos reģionos, viņiem nevajadzētu pieļaut, ka viņu vidū uzturas "Al Qaeda" elementi," sacīja ģenerālis.

"Ja cilšu kopienas pieļauj "Al Qaeda" klātbūtni, neraugoties uz brīdinājumiem, kurus esam pauduši televīzijā, laikrakstos un radio, viņi to dara, pilnībā apzinoties faktus. Viņi ir brīdināti," uzsvēra Salehs.

17. un 24.decembrī Jemenas kara aviācija īstenoja uzlidojumos "Al Qaeda" Arābijas pussalas struktūras objektiem. Uzlidojumos gāja boja aptuveni 60 cilvēku - ne tikai radikāļu kaujinieki, bet arī apkaimes mierīgie iedzīvotāji.

"Ja dažas ciltis palīdz vai aizsargā "Al Qaeda", tas notiek tāpēc, ka daži ciltīm piederīgie ir daļa no viņu tīkla, vai arī tāpēc, ka kāds terorists ir precējies ar sievieti no šīs cilts, vai arī tāpēc, ka "Al Qaeda" viņiem maksā," skaidroja ģenerālis. "Jemena nav Afganistāna, nedz Pakistāna, kur ir spēcīga džihāda ideoloģija. Šeit ciltis vienmēr ir to pusē, kas maksā, kas darbojas viņu interesēs. Viņi jau nākamajā dienā "Al Qaeda" cilvēkus varētu pārdot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!