Franču pusaudze Baja Bakari, kura vienīgā izdzīvoja Jemenas lidmašīnas avārijā virs Indijas okeāna, pastāstīja, ka iekrita ūdenī un varēja novērot, kā grimst lidaparāts, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Būdama slimnīcā, meitene pastāstīja savam tēvam, ka, nokļūstot ūdenī, izdzirdēja balsis sev apkārt, taču nevienu neredzēja.

"Tēti, es ieraudzīju, kā grimst lidmašīna. Es biju tumsā un neko neredzēju. Turklāt es sliktu peldu, tāpēc pieķēros kaut kam, bet nezinu, kas tas bija," masu mediji citē Bajas teikto.

Meitene tika izglābta okeānā vairākas stundas pēc aviokatastrofas, viņa turējās pie lidmašīnas atlūzas. Baja guvusi vairākus sasitumus, viņa lauzts atslēgas kauls, un apdedzināti ceļgali.

Lidmašīna ar pusaudzi ceturtdienas rītā ieradusies Parīzes lidostā.

Francijas pilsone tika nosūtīta uz Parīzi ar valdības lidmašīnu. Lidojumā viņu pavadīja šīs valsts oficiālais pārstāvis Alēns Žuajandē.

Ārvalstu medijos sniegta pretrunīga informācija par meitenes vecumu, tiek nosaukti 12, 13 un 14 gadi. Savukārt sākotnēji tika ziņots, ka glābēji atraduši izdzīvojušu mazu bērnu, pēc dažādiem avotiem, divus-trīs vai piecus gadus vecu.

Meitene dzīvojusi Marseļā, Francijas dienvidos, un uz Komoru salām ceļoja kopā ar māti.

Kā ziņots, netālu no Komoru arhipelāga Indijas okeānā naktī uz otrdienu iegāzusies Jemenas valsts aviokompānijas "Yemenia Air" lidmašīna, kurā atradās 153 cilvēki, tostarp Komoru salu iedzīvotāji un 66 Francijas valstspiederīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!