Foto: AFP/Scanpix
Jemenas šiītu nemiernieki naktī uz svētdienu Adenā ieņēmuši provinces valdības ēku, paziņojusi kāda vietējā amatpersona.

Neraugoties uz Saūda Arābijas vadītās koalīcijas gaisa triecieniem, nemiernieku spēki kaujās par lielāko pilsētu Jemenas dienvidos un pēdējo prezidenta Abedrabo Mansura Hadi sekotāju atbalsta punktu pavirzījušies uz priekšu, sasniedzot Muallas rajonu Adenas centrā.

Huti kaujinieki apšaudījuši dzīvojamo namu rajonus, kur aizdegušās vairākas ēkas. Precīzu ziņu par cietušajiem nav, bet daudzi Adenas iedzīvotāji steidz pamest mājas.

Nemiernieki tuvojas Muallas ostai, ko aizstāv prezidentam lojālās "tautas komitejas". Uz valdības ēkas jumta viņi izvietojuši snaiperus, ziņu aģentūrai pastāstījis kāds "tautas komiteju" cīnītājs.

Jau ziņots, ka Jemenas prezidents, kas pēc galvaspilsētas krišanas bija patvēries Adenā, pagājušajā nedēļā pārbēga uz Saūda Arābiju.

Kā sestdien ziņoja mediķi, sīvajās kaujā par Adenu nogalināti vismaz 185 cilvēki un vairāk kā 1200 guvuši ievainojumus. Starp bojāgājušajiem un cietušajiem ir arī daudz civiliedzīvotāju.

Šajā statistikā neietilpst šiītu nemiernieku kritušie un ievainotie, jo huti tos neved uz valsts slimnīcām. Šie dati neietver arī tos cilvēkus, kas gājuši bojā Saūda Arābijas vadītās koalīcijas gaisa triecienos huti nemiernieku pozīcijām visā valsts teritorijā.

Saskaņā ar ANO apkopotajiem datiem divās nedēļās visā Jemenā gājuši bojā 519 cilvēki, bet gandrīz 1700 guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!