Jemenas valdības pārstāvji un opozīcijas pusē pārgājušās 1. bruņutanku divīzijas ģenerālis Ali Mohsens al Ahmars otrdien parakstīja vienošanos par uguns pārtraukšanu, ziņo "Interfax".

Abas puses arī piekrita atbrīvot ķīlniekus, kas sagūstīti nekārtību laikā.

Iepriekš Jemenas prezidents Ali Abdala Salehs apsveicis ANO Drošības padomes rezolūciju par politisko situācijas noregulēšanu Jemenā, kas būtībā ieteikusi pašreizējam režīmam atkāpties. Viņš paudis gatavību rīkot ārkārtas prezidenta vēlēšanas, nosakot tām termiņus, kas būs saskaņoti ar visiem politiskajiem spēkiem valstī.

Jau ziņots, ka šī gan ir jau ceturtā reize, kad Salehs pauž gatavību vienoties par varas maiņu, taču vienmēr pēdējā brīdī ir atteicies to darīt.

Pagājušajā piektdienā 21. oktobrī pieņemtā rezolūcija balstās uz Persijas līča valstu sadarbības organizācijas (GCC) inciatīvu, kas paredz Saleha atkāpšanos apmaiņā pret drošības garantijām, ka viņš netiks saukts pie atbildības.

Salehs ir prezidents kopš 1978. gada. 2011. gada janvārī valstī sākās pret valdību vērsti masu protesti, kas izvērtās par nemieriem, kurus atbalstīja arī daļa no armijas pārstāvjiem. Sadursmēs gājuši bojā vairāk nekā 1000 cilvēku. Salehs cieta uzbrukumā prezidenta pilij un vairākus mēnešus ārstējās Saūda Arābijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!