Foto: AFP/Scanpix

Jemenas valdības karaspēks ar arābu valstu koalīcijas gaisa triecienu atbalstu ir nogalinājis vairāk nekā 800 starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" kaujinieku, veicot uzbrukumu Mukallas pilsētai, kuru kopš pērnā aprīļa kontrolēja "Al Qaeda", pirmdien paziņoja šī koalīcija.

Valdībai lojālie spēki atkaroja naftas termināli un Mukallas pilsētu, kas tika uzskatīta par džihādistu bastionu, sacīja militāri ziņu avoti.

"Operācijas rezultāts ... ir vairāk nekā 800 "Al Qaeda" dalībnieku un dažu viņu līderu nāve, savukārt daži citi aizbēga," teikts koalīcijas komandieru paziņojumā, kuru publicēja Saūda Arābijas oficiālā ziņu aģentūra SPA.

Operācija bija daļa no plašākas ofensīvas, kuras mērķis ir atjaunot drošību valsts daļās, kuras ieņēma džihādistu kaujinieki, izmantojot 13 mēnešus ilgušo karu starp Jemenas valdībai lojālajiem spēkiem un Irānas atbalstītiem šiītu nemierniekiem hutiešiem.

11.aprīlī Jemenā stājās spēkā pamiers starp valdības spēkiem un hutiešiem, bet tas neattiecas uz džihādistu grupējumiem.

"Mēs iegājām [Mukallas] pilsētas centrā un nesastapām nekādu pretestību no "Al Qaeda" kaujinieku puses, kuri atkāpās uz rietumiem" Hadramautas un Šabvas provincēs esošā tuksneša virzienā, telefonsarunā ar ziņu aģentūru AFP paziņoja armijas virsnieks.

Koalīcijas atbalstītie spēki ir padzinuši "Al Qaeda" kaujiniekus arī no Jemenas dienviddaļas lielākās pilsētas Adenas, kuru Jemenas prezidents Abdrabuhs Mansurs Hadi pasludināja par valsts pagaidu galvaspilsētu pēc tam, kad galvaspilsētu Sanu 2014. gada septembrī ieņēma hutiešu nemiernieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!