Rietumu specdienesti aktivizējuši Anvara al Avlaki meklējumus, kurš tagad ieguvis "terorista numur viens" statusu, atņemot to Osamam bin Ladenam, piektdien vēsta "NEWSru".

Pēc speciālistu novērtējuma, al Avlaki šodien rada lielākus draudus nekā bin Ladens, kurš pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem bijis spiests pamest aktīvo darbību un slēpties no atriebības.

Kā vēsta avoti Eiropā, 39 gadus vecais amerikāņu izcelsmes jemenietis al Avlaki iekļauts atjaunotajā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) likvidējamo personu sarakstā, kuras rada nopietnus terorisma draudus mūsdienu sabiedrībai.

ASV jemeniešu imigrantu ģimenē dzimušais al Avlaki pašlaik ir vispazīstamākais radikālais islāmists, kurš aktīvi izmanto internetu un videotehniku, lai propagandētu terorismu un mobilizētu fanātiski noskaņotos elementus cīņai ar Rietumiem.

"YouTube" tīmeklī vien vēl nesen bija atrodami 1900 al Avlaki lekciju videoieraksti.

Nevainojamā angļu valodā runājošais terorists veic plašu un aktīvu propagandu, iesaistot ekstrēmistu rindās Eiropas Savienības un ASV musulmaņu jauniešus.

Pēc jaunākajiem datiem, al Avlaki varētu atrasties vai nu Jemenā, vai Somālijā, kur pēdējos 12 mēnešos pārvirzījies "Al Qaeda" aktivitāšu centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!