Jeruzalemes vecpilsētā netālu no Al Aksas mošejas svētdien izraisījušās sadursmes starp Izraēlas policiju un arābu dievlūdzējiem, un vairāki cilvēki arestēti.

Kā pastāstījušas palestīniešu amatpersonas, policija slēgusi mošejas teritoriju apmeklētājiem, atstājot iekšpusē simtiem dievlūdzēju.

Izraēlas policijas pārstāvis savukārt norādījis, ka jaunieši apmētājuši policistu patruļu ar akmeņiem un degmaisījuma pudelēm, bet nav varējis apstiprināt informāciju, ka teritorija slēgta. Pēc viņa teiktā, vardarbīgajā sadursmē iesaistīti mazāk nekā simts civiliedzīvotāji. Mošejas teritorijā un tās tuvumā arestēti 12 cilvēki, un policija mēģina izklīdināt pūli.

Beidzamo nedēļu laikā Jeruzalemē atkal pieaugusi spriedze ap šo svētvietu, kas ir īpaši svarīga tiklab musulmaņiem, kā jūdaistiem.

Tempļa kalns, kur senatnē atradušies divi jūdaistu tempļi, ir vissvētākā vieta jūdaismā. Musulmaņi to dēvē par "Haram al Sharif" - dižo svētnīcu. Tur atrodas gan Al Aksa, gan Klinšu kupola mošeja. Pēc sadursmēm, kas tur bija izcēlušās pagājušajā mēnesī, policija jūdaistu svētku laikā uz vairākām dienām bija ierobežojusi pieeju mošejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!