Otrdien Jeruzalemes centrā kādā ēdināšanas iestādē uzspridzinājies palestīniešu terorists pašnāvnieks, ievainojot piecus citus cilvēkus, informēja Izraēlas policija. Viens no cietušajiem guvis vidēji smagus miesas bojājumus, bet pārējo ievainojumi ir viegli.
Kā vēsta laikraksta "Ha'aretz" interneta lappuse, spridzeklis eksplodējis priekšlaicīgi, iespējams, tehniskas kļūmes dēļ. Tas aktivizējies, teroristam ieejot telpā. Minētā kafejnīca atrodas netālu no Jeruzalemes policijas galvenās mītnes un tajā bieži dodas pusdienot izraēliešu policisti, žurnālistiem sacīja Jeruzalemes policijas priekšnieks Mikijs Levi.

Notikuma vietā ieradušies ārkārtas dienesti, un teritorija ir norobežota.

Kopš 18. un 19.jūnija notikumiem, kad, uzspridzinoties teroristiem pašnāvniekiem, gāja bojā 26 izraēlieši, šis ir pirmais tāda veida terora akts. Toreiz sprādzieniem sekoja septiņu Jordānas upes rietumkrasta palestīniešu pilsētu reokupācija no Izraēlas armijas puses.

Izraēlas valdības pārstāvis Davids Bekers žurnālistiem komentēja jaunāko terora aktu, sakot, ka tas parāda palestīniešu ticību iespējai ar terora palīdzību panākt savu. "Palestīniešu terora mērķis ir uzturēt pastāvīgas bailes izraēliešos. Šis uzbrukums pierāda palestīniešu vadības ticību ar teroru sekmēt savu mērķu sasniegšanu, taču tā ir kļūda," paziņoja Bekers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!