Jordānijas karalis Abdulla II svētdien tikās ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, aicinot uz palestīniešu vienotību un "militāro aktivitāšu" izbeigšanu, lai varētu noslēgt miera sarunas.
"Monarhs izteica bažas par drošības un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos palestīniešu teritorijās un aicināja palestīniešus apvienoties, lai tādējādi spētu pārvarēt priekšā stāvošās grūtības," teikts karaliskās tiesas izplatītajā paziņojumā.

Jordānijas karalis Abdulla II norādīja uz notiekošo cīņu par varu starp Abasa frakciju "Fatah" un valdošo kaujinieku kustību "Hamas", kas draud vēl vairāk padziļināt humāno krīzi, ko izraisīja pasaules donorvalstu palīdzības iesaldēšana.

Karalis arī aicināja izbeigt Izraēlas "militārās aktivitātes, lai tādējādi pavērtu ceļu uzticību raisošiem pasākumiem, kas abām pusēm palīdzētu atgriezties pie sarunu galda".

Savukārt starptautiskajai sabiedrībai tika izteikts aicinājums "uzņemties atbildību palīdzības sniegšanas atsākšanā palestīniešiem nolūkā izvairīties no humānās krīzes", teikts izplatītajā paziņojumā.

Drošības un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos palestīniešu pašpārvaldē karalis Abdulla II paredzējis pārrunāt arī svētdienas pēcpusdienā Šarmelšeihā paredzētās tikšanās laikā ar Ēģiptes prezidentu Hosni Mubaraku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!