Telekompānijas NTV jaunā vadība negatavojas izdarīt jebkāda veida spēka spiedienu pret telesabiedrības žurnālistiem, aģentūrai "Interfax" paziņoja akcionāru sapulcē ieceltā NTV ģenerāldirektora Borisa Jordana preses sekretārs Oļegs Sapožņikovs.
Pēc viņa teiktā, jaunajai NTV vadībai ir skaidri redzams, ka NTV kolektīvs "pretēji paša gribai iesaistīts akcionāru konfliktā", un tas var radīt kaitēt kompānijas stabilitātei.

"Gan NTV jaunā vadība, gan kolektīvs vienādā mērā ir ieinteresēti, lai NTV saglabātu savu neatkarību un attīstītos tālāk. Tieši šajā nolūkā mēs ierosinājām plānu telekompānijas finansiālai atveseļošanai, kas vakar tika publiskots," sacīja Sapožņikovs.

Viņš uzsvēra - jaunajai kompānijas vadībai ir skaidrs, ka NTV darbinieki ir satraukti par savas telekompānijas likteni. Jaunā telekompānijas vadība gatavojas drīzumā tikties ar žurnālistiem, lai paskaidrotu savu nostāju un informētu par saviem plāniem, teica Jordana preses sekretārs.

Pēc Sapožņikova teiktā, otrdien Jordans izteica vēlmi tikties ar līdzšinējo ģenerāldirektoru Jevgeņiju Kiseļovu, lai apspriestu kompānijas finansiālos jautājumus, taču Kiseļovs, kura atbrīvošanu no amata neatzīst NTV žurnālisti, atteicies tikties ar Jordanu.

Sapožņikovs arī informēja - Jordans atzinīgi vērtē faktu, ka Vladimirs Gusinskis pārdevis viņam piederošās NTV akcijas CNN dibinātājam Tedam Tērneram. Taču jaunās NTV vadības rīcībā pagaidām nav apstiprinājuma tam, ka darījums noticis.

"NTV akciju pārdošana pilnībā sakrīt ar vienu punktu mūsu plānā par NTV finansiālo atveseļošanu, jo liela ārzemju mediju holdinga ienākšana telekompānijas akcionāru vidū veicinās NTV programmu profesionālisma palielināšanos, kā arī nodrošinās kompānijas neatkarības saglabāšanu," sacīja Jordana preses sekretārs.

Pēc tikšanās ar Krievijas preses ministru Mihailu Ļesinu trešdien Jordans žurnālistiem izteica cerību, ka viņam izdosies uzsākt konstruktīvu dialogu ar telekompānijas kolektīvu un Jevgeņiju Kiseļovu. Viņš sacīja, ka tāpat kā agrāk centīsies tikties ar Kiseļovu un NTV žurnālistiem.

Jordans sacīja, ka viņa drīza ierašanās NTV būtu "nepareizs solis", jo saspīlētu situāciju ap televīzijas kanālu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Jordans teica, ka būtu gatavs apspriest ar Kiseļovu viņa darba iespējas telekompānijā galvenā redaktora amatā. Taču Jordans arī uzsvēra, ka viņu apmierina Vladimira Kuļistikova kandidatūra, kuru akcināri otrdien iecēla par NTV galveno redaktoru.

"Man ir vajadzīgs cilvēks, kuram es uzticos, kurš pazīst kolektīvu un bauda masu informācijas līdzekļu uzticību," sacīja Jordans. Viņš piebilda, ka Kuļistikovs ir tieši tāds cilvēks. Viņš varētu būt kā "tilts starp mani un kolektīvu", uzskata Jordans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!