Krievijas naftas kompānijai "Jukos" piederošā Lietuvas koncerna "Mažeiķu nafta" akciju kontrolpakete tiks pārdota Polijas kompānijai "PKN Orlen", otrdien paziņoja Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks.
"Vienošanās starp "Jukos" un "PKN Orlen" par "Mažeiķu naftas" akciju pārdošanu jau ir sagatavota," žurnālistiem pavēstīja Brazausks.

Patlaban "Jukos" ar savas struktūrvienības "Yukos International UK" starpniecību kontrolē 53,7% "Mažeiķu naftas" akciju. Pārējie 40,66% akciju pieder Lietuvas valdībai.

Ņujorkas bankrota tiesa pagājušajā piektdienā nolēma pagarināt kompānijai "Jukos" noteikto aizliegumu pārdot tai piederošo "Mažeiķu naftas" akciju kontrolpaketi vismaz līdz šai ceturtdienai.

Kā izteicies Brazausks, "dažu detaļu darījumā vēl trūkst, tāpēc nav problēmu parakstīšanu atlikt vēl uz dažām dienām". Viņš piebildis, ka "PKN Orlen" pārstāvji, domājams, ieradīsies tiesā un "acīmredzot tur izšķirsies daudzi jautājumi".

Iepriekš Lietuvas valdība pret Polijas kompānijas piedāvājumu bija noskaņota skeptiski, raizējoties, ka "PKN Orlen" nespēs nodrošināt jēlnaftas piegādes "Mažeiķu naftas" pārstrādes rūpnīcai. Kā tagad uzsvēris Brazausks, viņš "nesaskata citu reālu pircēju".

Lietuvas valdība pieļāva arī iespēju izpirkt kontrolpaketi pati, lai to pārdotu tālāk potenciālajam pircējam kopā ar savām akcijām. Tagad premjers uzsvēris, ka valdība neiebilst pret to, ka "PKN Orlen" iegādāsies kontrolpaketi tieši no "Jukos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!