Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmdien, 22. februārī, Maskavā no ārzemēm atgriezusies cietumā esošā opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnaja, "Telegram" kanālā paziņojis pats Navaļnijs.

Iepriekš, 10. februārī, mediji ziņoja, ka Navaļnaja ir devusies prom no Krievijas. Vācu prese vēstīja, ka viņa aizlidojusi uz Frankfurti pie Mainas privātā vizītē.

Tikmēr opozicionāra Navaļnija bērni pēc viņa indēšanas ar kaujas vielu "Novičok" joprojām atrodas ārzemēs.

Navaļnijs tika saindēts ar "Novičok" pērnā gada augustā. Viņam palika slikti 20. augustā, kad viņš lidoja no Tomskas uz Maskavu. Lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļniju hospitalizēja ar saindēšanās pazīmēm. Slimnīca apgalvoja, ka nekādas indīgas vielas politiķa organismā nav konstatētas.

Pēc divām dienām Navaļniju atļāva pārvest uz slimnīcu Berlīnē, kur analīzēs apstiprināta saindēšana ar "Novičok" grupas vielu.

"Bellingcat" un citu mediju pētījumā tika identificēta īpaša FDD grupa, kas kopš 2017. gada izsekojusi politiķi un organizējusi viņa indēšanu.

Pēc ārstēšanās Berlīnē Navaļnijs 17. janvārī atgriezās Krievijā, kur jau lidostā tika aizturēts. 2. februārī tiesa viņam piesprieda cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!