Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien uzsvēra, ka pēc Lielbritānijas referenduma par valsts turpmāko palikšanu Eiropas Savienībā (ES) atkārtotu sarunu ar Londonu nebūs, norādot: "Prom nozīmē prom."

"Britu politikas veidotājiem un britu vēlētājiem ir jāzina, ka nebūs nekādu atkārtotu sarunu," žurnālistiem Briselē sacīja Junkers.

ES negrasās iet tālāk par vienošanos, kuru Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ar saviem kolēģiem parakstīja samitā februārī, sacīja EK prezidents.

"Mēs esam noslēguši vienošanos ar premjerministru, viņš dabūja maksimālo, ko viņš varēja dabūt, mēs iedevām maksimālo, ko mēs varējām dot," Junkers sacīja pēc sarunām ar Austrijas kancleru Kristiānu Kernu.

"Tātad nebūs nekādu atkārtotu sarunu - nedz par februārī noslēgto vienošanos, nedz par tik attālu jautājumu kā jebkāda veida līguma sarunas," norādīja Junkers. "Prom nozīmē prom," viņš uzsvēra.

Kamerons trešdien pieļāva, ka varētu censties panākt vēl tālākas reformas, it īpaši pārvietošanās brīvības jomā, ja Lielbritānija ceturtdienas referendumā nobalsos par palikšanu ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!