Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Komisjas prezidents Žans Klods Junkers pauda nostāju, ka tiem Lielbritānijas pilsoņiem, kas strādā Eiropas Savienības (ES) institūcijās, pēc “Brexit”, vajadzētu piešķirt Beļģijas pilsonību, vēsta aģentūra “Reuters”.

Eiropas Komisijā pašlaik strādā gandrīz 1000 Lielbritānijas pilsoņu. Nākamā gada martā – pēc tam, kad Lielbritānija vairs nebūs ES dalībvalsts – viņi zaudēs ES pilsoņa statusu, kas būtiski ietekmēs to iespējas strādāt bloka ietvaros. Junkers ir solījis, ka par spīti “Brexit” procesam, ES institūcijās strādājošie Lielbritānijas pilsoņi nezaudēs darbu.

Junkers tikās ar Beļģijas premjeru Šarlu Mišelu un mudināja viņu akceptēt Lielbritānijas pilsoņu lūgumus iegūt arī Beļģijas pilsonību, argumentējot, ka viņi to ir pelnījuši. Beļģija var piešķirt pilsonību iedzīvotājiem, kas valstī ir pavadījuši piecus gadus. Tomēr ir cilvēki, kas Beļģijā ir dzīvojuši daudz ilgāk par pieciem gadiem, taču viņiem tiek atteikta Beļģijas pilsonība. Tas notiek tādēļ, ka, būdami ES institūciju darbinieki, šie cilvēki oficiāli neskaitās Beļģijas rezidenti un drīzāk ir pielīdzināmi ar diplomātisku statusu apveltītiem pārstāvjiem, skaidro aģentūra “Reuters”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!