Ukrainas opozīcijas prezidenta amata kandidāts Viktors Juščenko svētdien pateicās austriešu ārstiem, ka viņi izglābuši viņa dzīvību pēc saindēšanas.
"Es ļoti priecājos būt dzīvs un man par to ir jāpateicas šiem cilvēkiem," preses konferencē Vīnē pavēstīja Juščenko.

Ārsti Vīnes klīnikā esot cīnījušies "dienu un nakti", lai glābtu viņa dzīvību, sacīja Juščenko.

Juščenko arī paziņoja, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanās viņš noteikti uzvarēs.

"14 gadus Ukrainā eksistējošais režīms tagad pārdzīvo savas pēdējās dienas," paziņoja Juščenko.

Viņš salīdzināja Ukrainā notiekošās tautas kustības nozīmīgumu ar PSRS sabrukumu un Berlīnes mūra krišanu.

Kā ziņots, Ukrainas opozīcijas līderis ticis saindēts ar dioksīniem, preses konferencē paziņoja Austrijas klīnikas "Rudolfinerhaus" vadītājs Mihaels Cimpfers.

"Pēdējās 24 stundās mēs pabeidzām asins analīzes un mums vairs nav nekādu šaubu. Runa viennozīmīgi ir par saindēšanos ar dioksīniem," teica Cimpfers.

Pēc viņa teiktā, klīnikas ārsti "ļoti uzmanīgi apsvēruši atbildi uz šo jautājumu".

Ārsts uzsvēra, ka no šīs saindēšanās Juščenko nevarēja nomirt. "Tā bija smaga saslimšana, taču ne nāvējoša. Tomēr, ja savlaicīgi nebūtu veikti attiecīgie pasākumi, viss varēja beigties traģiski," sacīja Cimpfers.

Atbildot uz jautājumu, kurš varēja saindēt Juščenko, ārsts teica, ka "tas nav jautājums mediķiem, bet gan kriminālizmeklēšanas iestādēm". Vienlaikus viņš neizslēdza, ka saindēšana varēja būt tīša.

Jautāts, kad notikusi saindēšanās, Cimpfers atbildēja, ka pirmo reizi Juščenko iestājās klīnikā 10.septembrī, un saindēšanās acīmredzot notikusi piecas dienas pirms tam vai "šajā laika sprīdī".

Juščenko ārstējošais ārsts Nikolajs Korpans uzsvēra, ka patlaban Ukrainas politiķis ir pilnībā darbaspējīgs un viņam ir vajadzīga vienīgi terapija, "ko var veikt ambulatori". Viņš īpaši uzsvēra, ka apkārtējiem cilvēkiem viņa slimība nav bīstama.

Korpans uzskata, tikai dioksīns vien nevarēja nodarīt tādu kaitējumu organismam, ar kādu Juščenko ieradās slimnīcā. Viņš paziņoja, ka, iestājoties klīnikā, dioksīna saturs Juščenko asinīs tūkstoškārt pārsniedzis normu.

Korpans paziņoja, ka klīnika "Rudolfinerhaus" analīžu izpētē sadarbojusies ar Angliju, Franciju un Vāciju, lai nodrošinātu diagnozes objektivitāti. Pašreizējie secinājumi izdarīti, pamatojoties uz visiem slēdzieniem, viņš norādīja.

Juščenko tika nogādāts klīnikā "Rudolfinerhaus" ar kuņģa, tievās zarnas, aizkuņģa dziedzera un auss iekaisumiem, kā arī aknu tūsku un perifērā sejas nerva paralīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!