Vairāk nekā 100 Ukrainas žurnālistu uzrakstījuši vēstuli prezidentam Viktoram Juščenko, pieprasot atvainoties par žurnālista nodēvēšanu par "pasūtījuma slepkavu".
Žurnālists Serhijs Ļeščenko bija centies panākt, lai prezidents atbild uz jautājumiem par dēla tēriņiem un dzīvesveidu.

Andrijs Juščenko ir 19 gadus vecs universitātes students, taču braukā ar BMW, kurš ir aptuveni 120 000 dolāru vērts.

Strīds ir saasinājis attiecības starp Juščenko un to pašu presi, kas atbalstīja "oranžo revolūciju".

Tas parāda, ka "medusmēnesis" starp Juščenko un presi varētu būt cauri, ziņo BBC korespondents Sebastjans Ašers.

Ļeščenko, kurš ir populārā interneta laikraksta "Ukrajinska Pravda" žurnālists, ir sarakstījis vairākus rakstus, vaicājot, kā Juščenko dēls var atļauties acīmredzami grezno dzīvi.

Juščenko paziņoja, ka viņa dēlam ir darbs, kas viņam ļauj īrēt "BMW M6" sporta automašīnu, un dārgo mobilo telefonu viņam uzdāvinājis draugs.

Kad žurnālists viņam pirmdien jautāja, kur viņa dēls strādā, Juščenko paprasīja viņam "uzvesties kā pieklājīgam žurnālistam, nevis algotam slepkavam".

Šī atbilde saniknoja žurnālistus, kuri apsūdzēja prezidentu par atgriešanos pie cenzūras, kas tika piedzīvota viņa priekšgājēja Leonīda Kučmas laikā.

"Mēs nedomājam, ka jūsu vārdi un tonis, atbildot par sava dēla dzīvesveidu, ir demokrātiskas Eiropas valsts līdera cienīgi," teikts "Ukrajinska Pravda" publicētajā vēstulē, kuru parakstījuši vairāk nekā 100 žurnālistu. "Jums jāsaprot, ka jūs un jūsu ģimene ir sabiedrības uzmanības objekti. Sabiedrībai ir visas tiesības zināt par jūsu ģimenes ienākumiem, tēriņiem un dzīvesveidu."

Juščenko uz to atbildēja pats ar savu vēstuli. "Prezidenta ģimenei ir tiesības dzīvot preses uzmanības centrā. Taču tas nav iemesls, lai liegu manai ģimenei tiesības uz personīgo dzīvi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!