Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Mēs nevaram atļauties vēl četrus gadus ar prezidenta Trampa pārgalvīgajām un neētiskajām darbībām," – šādi Maikls Blumbergs skaidroja savu lēmumu iesaistīties cīņā par Demokrātiskās partijas nomināciju 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanām.

Palicis mazāk nekā gads, līdz ASV pilsoņi dosies pie vēlēšanu urnām, lai izvēlētos savu priekšstāvi turpmākajai četrgadei. Nevienam politiķim no plašā demokrātu kandidātu loka līdz šim nav izdevies sevi apliecināt kā nepārprotamu favorītu – dažu kandidātu klupšanas akmens ir pārāk radikālas politiskās ideoloģijas atbalstīšana, savukārt citi par sevi bažas iedvesuši ar ne visai pārliecinošu sniegumu debašu un publisko uzrunu laikā.

Šo spilgta kandidāta neesamību centīsies izmantot 77 gadus vecais miljardieris Blumbergs, kurš pašreizējo prezidentu un citu miljardieri Donaldu Trampu raksturojis kā eksistenciālu draudu ASV un to vērtībām. Vai Blumbergs spēs iemantot pietiekami lielas demokrātu elektorāta simpātijas? Vai nākamgad novembrī par pasaules lielākās un ietekmīgākās varas līdera titulu sacentīsies divi miljardieri? Šie un citi jautājumi veicinājuši intrigu ap vienmēr saistošo cīņu par Baltā nama atslēgām, kā arī izredzēm ieviest jaunas vēsmas ASV politikā.

Maikla Blumberga vārds daudziem asociējas ar pazīstamo mediju kompāniju "Bloomberg", kuru viņš izveidoja 1981. gadā. Žurnāla "Forbes" publicētā informācija liecina, ka Blumberga kopējā īpašumu vērtība ir 55,5 miljardi ASV dolāru, padarot viņu par devīto turīgāko cilvēku pasaulē.

Atšķirībā no Donalda Trampa Blumbergs cīņā par prezidentūru neiesaistās kā jaunpienācējs politikā – vairāk nekā desmit gadus viņš pildīja Ņujorkas mēra pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!