Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Make America Great Again" jeb "Atkal padarīt Ameriku varenu" bija sauklis, ar kuru Donalds Tramps izrotāja savu prezidenta amata kampaņu. Kad miljardieris uzsāka ceļu pretī vienam no pasaulē ietekmīgākajiem amatiem, par viņa paustajām idejām, kā arī izredzēm iegūt Baltā nama atslēgas pasmīnēja vairāki konkurenti un politisko notikumu apskatnieki. Taču beigās visplatāk varēja smaidīt pats Tramps, kad, pēc Latvijas laika, agrā 2016. gada 9. novembra stundā triumfēja vēlēšanās.

45. ASV prezidentu viņa administrācijas pirmajā četrgadē pavadījušas pretrunīgi vērtētas idejas, neordināra pieeja politiskajiem procesiem un virkne skandālu. Atskatāmies uz spilgtākajiem Trampa prezidentūras notikumiem, kā arī to, kā viņam veicies ar kampaņas laikā veikto solījumu pildīšanu.

Par sienu uz Meksikas robežas tomēr jāmaksā ASV

Par vienu no skaļākajiem Trampa pirmsvēlēšanu kampaņas solījumiem kļuva robežsienas būvniecība uz ASV–Meksikas robežas. Tramps norādīja, ka šāda siena ir nepieciešama, lai nepieļautu narkotiku un kriminālnoziedznieku ieplūšanu valstī. Tāpat tobrīd vēl kā prezidenta amata kandidāts miljardieris no Ņujorkas saviem atbalstītājiem solīja, ka par šīs sienas konstrukciju maksās Meksika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!