Krievijas Kabardas-Balkārijas republikā svētdien savā automašīnā nošauts viens no Ingušijas opozīcijas līderiem - uzņēmējs, bijušais portāla "Ingušetija.org" vadītājs Makšarips Auševs. Pagājušā gada augustā tika nogalināts viņa priekštecis, toreizējā portāla "Ingushetia.ru" īpašnieks Magomeds Jevlojevs.

Kā ziņu aģentūru "Interfax" informējis cits opozīcijas pārstāvis - Magomeds Hazbijevs, Auševa mašīna apšaudīta uz autoceļa netālu no Naļčikas. Vēlāk šo informāciju apstiprinājušas arī vietējo varas iestāžu amatpersonas.

Auševs sāka vadīt portālu "Ingushetia.org" - bijušo "Ingushetia.ru" - pēc Jevlojeva nāves, bet novembrī, pēc varas maiņas republikā, viņš nolika šīs pilnvaras.

Kā vēsta "Ingushetia.org", Auševs jau iepriekš izteicies, ka spēka struktūras centušās viņu nogalināt. 15.septembrī Magasā nezināmas bruņotas personas viņu mēģinājušas nolaupīt, aizšķērsojot viņa mašīnai ceļu ar bruņutehniku. Toreiz Auševu izglābusi notikuma aculiecinieku un tuvējā autoinspekcijas posteņa miliču iejaukšanās.

Krievijas mediji ziņo, ka slepkavības vietā zemē atrastas aptuveni 60 patronu čaulītes. Uz mašīnu šauts no Kalašņikova automātiem. Sieviete, kas atradusies mašīnā kopā ar viņu, ar smagiem ievainojumiem nogādāta slimnīcā.

Auševs bija ass iepriekšējā Ingušijas prezidenta Murata Zjazikova kritiķis, bet ar pašreizējo Kremļa iecelto republikas vadītāju Junusbeku Jevkurovu, kas jūnijā pats smagi cieta atentāta mēģinājumā, viņam bijušas labas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!