Kabulā trešdienas rītā ieradās ārvalstu virsnieku grupa, kas sagatavos starptautisko miera spēku ierašanos Afganistānā, paziņoja Lielbritānijas vēstniecības preses sekretārs.
Grupā ir 20 līdz 30 virsnieku no 17 valstīm, kuras piedalīsies starptautiskajos miera spēkos Afganistānā. Tā pirms rītausmas ieradās Kabulas Starptautiskajā lidostā.

Grupa sagatavos Starptautisko drošības palīdzības spēku (ISAF) ierašanos. Šajos spēkos būs četrarpus tūkstoši karavīru, kurus komandēs Lielbritānijas ģenerālmajors Džons Makols.

Ārvalstu karavīri tiks izvietoti piecās bāzēs ziemeļos un austrumos no Kabulas centra.

Virsnieku grupa, kurai jāsagatavo ISAF ierašanās, vispirms tiks aizvesta uz jauno štābu bijušajā Afganistānas armijas virsnieku klubā netālu no ASV vēstniecības kompleksa un pēc tam iepazīstināta ar vietējiem apstākļiem, otrdien paziņoja Lielbritānijas vēstniecības preses sekretārs Pols Saikss.

Virsnieki arī dosies orientēšanās braucienā pa Kabulu un tikai pēc tam sāks novērtēt, kādu ieguldījumu viņu valstis var sniegt ISAF.

Ziņu avoti Francijas armijā informēja, ka Kabulā trešdien ieradīsies arī 260 franču karavīri, kas šobrīd atrodas Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbē.

ISAF patrulēs Kabulā, bet to bāzes tiks izveidotas pie diviem stratēģiski svarīgiem ceļiem. Viens no šiem ceļiem ved uz Bagramas aviācijas bāzi 50 kilometrus uz ziemeļiem no Kabulas, bet otrs ved uz Afganistānas austrumu pilsētu Džalalabadu. Miera spēki arī ieņems divus objektus Kabulas Starptautiskajā lidostā - bijušo civilās aviācijas terminālu un stratēģisku pozīciju pie skrejceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!