Foto: AFP/Scanpix/LETA
Trešdienas priekšpusdienā sikhu templī Kabulas centrā iebrukuši islāma kaujinieki, nogalinot vismaz vienu bērnu un vismaz 15 cilvēkus ievainojot. Uzbrukuma brīdī tajā atradušies ap 150 cilvēku, daļa no tā izkļuvusi, bet armija uzsākusi kauju par tempļa atbrīvošanu, ziņo BBC.

Afganistānas iekšlietu ministrijas pārstāvji ziņo, ka no tempļa izglābta vairāk nekā puse tajā sākotnēji bijušo cilvēku. Operācijas laikā nogalināti vismaz četri uzbrucēji.

Teroristu organizācijas "Daesh" pārstāvji paziņojuši, ka uzbrukumu veic tai piederīgi kaujinieki. Jau iepriekš organizācija īstenojusi uzbrukumus sikhu kopienai, kuru piederīgos uzskata par ķeceriem un attiecīgi – nogalināmiem. Templī iebrukušie esot bruņojušies ar pašnāvnieku vestēm un šaujamieročiem.

Templī esošie tūdaļ metušies pie zemes un meklējuši, kur paslēpties. Lai netiktu pamanīti, daudzi izslēguši mobilos telefonus.

Šajā templī ik rītu sapulcējoties ap 150 cilvēku, sikhu paražas paredz dievnamu apmeklēt visai ģimenei, atsaucoties uz sikhu pārstāvi Afganistānas parlamentā Anarkali Kauru Honorjaru, vēsta "Reuters".

Sikhi Afganistānā ir izteikta reliģiskā minoritāte - tiek lēsts, ka valstī nav vairāk par 10 000 šīs kopienas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!