Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas diktators Muammars Kadafi ceturtdien, kad aprit 42 gadi kopš valsts apvērsuma, kurā viņš nāca pie varas, aicināja pretoties nemierniekiem, kuri kontrolē lielāko daļu Lībijas.

"Pat ja jūs nevarat dzirdēt manu balsi, turpiniet pretošanos," bija sacīts Kadafi rakstiskajā vēstījumā, kuru izplatīja Sīrijas telekanāls "Arrai".

Vēlāk arābu telekanāli pārraidīja Kadafi audiouzrunu, kurā viņš teica: "Viņi ar mums grib iesaistīties ilgā cīņā. Lai tā būtu ilga cīņa. Mēs cīnīsimies vietā pēc vietas, pilsētā pēc pilsētas, ielejā pēc ielejas, kalnā pec kalna."

"Ja Lībija uzliesmos, kurš spēs to pārvaldīt? Lai tā deg! Viņi negrib pārvaldīt Lībiju. Viņi nespēj to pārvaldīt, kamēr mēs esam bruņoti. Mēs joprojām esam bruņoti. Mēs cīnīsimies ikvienā ielejā, ikvienā ielā, ikvienā oāzē un ikvienā pilsētā," sacīja Lībijas diktators.

"Kā gan mēs atkal varam padoties? Vai mēs esam sievietes, kas pakļaujas saviem vīriem, vai kas?" teica Kadafi.

Viņš uzsvēra, ka tie, kas ir pret viņu, "ir sazvērējušies iznīcināt Lībiju, lai sagrābtu Lībijas naftu un suverenitāti."

69 gadus vecā Kadafi atrašanās vieta nav zināma, kopš nemiernieki pagājušajā nedēļā ieņēma valsts galvaspilsētu Tripoli.

Kadafi nāca pie varas, 1969.gada 1.septembrī militārā apvērsumā gāžot karali Idrisu. Sacelšanās pret pulkveža Kadafi režīmu sākās februāra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!