Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas vadītāja Muammara Kadafi dēls Saifs al Islāms Kadafi pirmdien brīdināja, ka valsti var iznīcināt pilsoņkarš, ja viņa tēvam protestu dēļ būtu jāatkāpjas no amata.

Kadafi dēls piedāvāja protestētājiem jaunu konstitūciju un liberālākus likumus, bet brīdināja, ka protesti ir "ārvalstu sazvērestība" un beigsies ar "asins upēm", ja šis piedāvājums tiks noraidīts.

Starptautiskā cilvēktiesību organizācija "Human Rights Watch" svētdien paziņoja, ka Lībijā drošības spēki kopš otrdienas nogalinājuši vismaz 173 demonstrantus, kuri pieprasa varas maiņu pēc Kadafi 41 gadu ilgās valdīšanas.

Protesti un to dalībnieku sadursmes ar drošības spēkiem līdz šim notikuši galvenokārt Lībijas austrumos, sevišķi valsts otrajā lielākajā pilsētā Bengazi. Pirmdien pirmoreiz kopš protestu sākuma bija dzirdama apšaude valsts galvaspilsētā Tripolē.

"Lībija ir krustcelēs. Ja mēs šodien nevienojamies par reformām, mēs sērosim nevis par 84 cilvēkiem, bet tūkstošiem mirušo, un Lībijā plūdīs asins upes," sacīja Kadafi dēls, minot zemāku bojāgājušo skaitu šo protestu laikā.

"Mēs ķersimies pie ieročiem .. mēs cīnīsimies līdz pēdējai lodei. Mēs iznīcināsim musinošus elementus. Ja visi būs bruņoti, tas būs pilsoņkarš, mēs nogalināsim cits citu," brīdināja Lībijas vadītāja dēls.

68 gadus vecais Muammars Kadafi, kurš vada Lībiju kopš 1969.gada, nav publiski komentējis valstī notiekošos protestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!