Foto: AFP/Scanpix

Gāztā Lībijas līdera Muamara Kadafi trīs bērni un atraitne ir pametuši Alžīriju, paziņoja Alžīrijas vēstnieks Lībijā. Diktatora saimes pašreizējā atrašanās vieta nav zināma, vēsta raidsabiedrība BBC.

Alžīrijas vēstnieks Abdels Hamids Bouzahers atklāja, ka ģimene ir devusies prom "jau pirms ilga laika", bet vairāk paskaidrojumus nesniedza.

42 gadus Lībijā valdījušā pulkveža Kadafi četri tuvākie radinieki, domājams, Alžīrijā ieradušies 2011. gadā, pēc tam, kad nemiernieki, kuri gāza diktatora varu, sasniedza Lībijas galvaspilsētu Tripoli.

Aizbēgušie ir Kadafi atraitne Safia, meita Aiša (attēlā) un dēli - Hanibals un Mohameds. Aiša un Hanibals pēc Lībijas pieprasījuma ir izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

Ziņas par to, ka Kadafi ģimenes locekļi ir aizbraukuši no Alžīrijas, pirmo reizi arābu valstu medijos, atsaucoties uz nenosauktiem avotiem, izskanēja novembrī. Alžīrijas vēstnieka paziņojums ir pirmais oficiālais apstiprinājums šīm ziņām.

Kadafi bērni bija zināmi ar savu izšķērdīgo dzīvesveidu tēva valdīšanas laikā. Daži no pulkveža atvasēm pārraudzīja svarīgas ekonomikas nozares, kā kuģniecību un telekomunikācijas uzņēmumu.

Cits bijušā līdera dēls Saadi pēc kara aizbēga uz Nigēru un tur atrodas joprojām, norāda BBC. Savukārt Seifs al Islāms, kurš tika uzskatīts par sava tēva iespējamo pēcteci, ir sagūstīts un atrodas apcietinājumā Lībijā, lai gan viņu tiesāt vēlas arī Starptautiskā Krimināltiesa Hāgā.

Vēl viens Kadafi dēls Motasims gāja bojā kopā ar savu tēvu 2011. gada oktobrī, kad nemiernieki uzbruka bēgošā diktatora konvojam.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Ēģiptē arestēts Kadafi brālēns

2011. gadā Lībijā sākās tautas sacelšanās un pilsoņu karš, kurā laikā gāza diktatoru Muamaru Kadafi. 20. oktobrī pēc pēdējā Kadafi atbalstītāju bastiona Sirtas krišanas nemiernieki gāzto diktatoru nogalināja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!