Foto: AFP/Scanpix
Lībijas līdera Muamara Kadafi meita 35 gadus vecā Aiša, kas pimdien kopā ar māti un diviem brāļiem aizbēga uz Alžīriju, tur dzemdējusi meitu, informē raidsabiedrība BBC.

"Aiša dzemdēja meitu agri norīta. Māte un bērns jūtas labi," paziņojis Alžīrijas valdības pārstāvis.

Kadafi vienīgajai meita ir Lībijas armijas ģenerālleitnanta pakāpe. Vienu brīdi tieši viņa tika uzskatīta par tēva varas mantinieci.

Iepriekš ziņots, ka Kadafi sieva Safija Farkaša, dēli Muhameds un Hanibals, kā arī meita Aiša, kura bija devītajā grūtniecības mēnesī, ieguvuši patvērumu Alžīrijā. Šīs valsts valdība to atzinusi par humānisma diktētu soli, savukārt Lībijas opozicionāri nodēvējušis par "agresijas aktu". Viņi vēlas visus Kadafi ģimenes locekļus saukt tiesas priekšā.

Kā ziņots, nemiernieku spēkiem izdevies iekarot galvaspilsētas Tripoles lielāko daļu, Kadafi spēki izrāda pretošanos atsevišķos pilsētas rajonos. Kopumā tie kontrolē tikai dažas nelielas pilsētas valstī. Patlaban turpinās uzbrukums Kadafi dzimtajai pilsētai Sirtai.

Lībijā kopš februāra vidus norit sacelšanās pret gandrīz 42 gadus valdījušā Kadafi režīmu. Martā pret Lībijas valdības spēkiem militāro operāciju uzsāka starptautisko spēku alianse, bet vēlāk vadību pār operāciju pārņēma NATO.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!