Foto: AFP/Scanpix
Lībijas līderim Muammaram Kadafi lojālie spēki turpina bombardēt Misratas pilsētu, kas ir pēdējā nemiernieku pārvaldītā lielpilsēta Lībijas rietumos, un šajā bombardēšanā svētdien nogalināti 17 cilvēki un ievainoti 74, pirmdien paziņoja opozīcijas aktīvists, balstoties uz slimnīcas sniegtām ziņām.

Kadafi spēki, kas pēdējo dienu laikā sasnieguši pilsētas centru, apšaudīja Misratu ar mīnmetējiem un raķešgranātām. Uz augstceltņu jumtiem bija snaiperi, kas šāva "uz visu, kas kustas", stāstīja vietējais iedzīvotājs.

Iedzīvotāji un aculiecinieki sacīja, ka Kadafi spēki svētdien apšaudījuši Misratas slimnīcu, ostu un dzīvojamos rajonus.

NATO vadītā militārā kampaņa lidojumu aizlieguma zonas īstenošanai virs Lībijas ar mērķi aizsargāt civiliedzīvotājus nav atturējusi Kadafi spēkus no Misratas apšaudīšanas. Lībijas nemiernieki turpina kontrolēt lielāko daļu teritorijas valsts austrumos, bet nav spējuši pavirzīties uz rietumiem Tripoles virzienā.

Lībijas austrumos Kadafi spēki svētdien apšaudīja Adždabijas pilsētas austrumu nomali, bet nemiernieki ar raķetēm atturēja tos no ieiešanas pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!