Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs paziņojis, ka viņš tiek nepelnīti apsūdzēts cilvēktiesību aktīvistes Nataljas Estemirovas slepkavībā, vienlaicīgi asi kritizējot nogalinātās sievietes darbību, vēsta "Deutsche Welle".

Intervijā radiostacijai "Svoboda" Kadirovs nedēļas nogalē vēlreiz atkārtoja, ka apsūdzībām pret viņu nav nekādu pierādījumu.

"Kādēļ Kadirovam nogalināt sievieti, kura nevienam nav vajadzīga?" vaicāja Čečenijas līderis. "Viņai goda, cieņas, sirdsapziņas nav bijis nekad, un tomēr es viņu iecēlu par Groznijas pilsētas padomes priekšsēdētāju," norādīja Kadirovs, piebilstot, ka ar darbu varas struktūrās Estemirova neesot tikusi galā.

Tikmēr Krievijas cilvēktiesību organizācijas "Memorial" valdes loceklis Aleksandrs Čerkasovs šādus Kadirova izteikumus vērtējis kā pierādījumu tam, ka Čečenijas līderis "neuzskata par nepieciešamu garantēt cilvēktiesību aizstāvju darbības drošību valstī.

Kā ziņots, Kadirovs iepriekš piedraudējis iesūdzēt tiesā kustību "Memorial" par viņa nomelnošanu, vainojot viņu prominentās cilvēktiesību aktīvistes Nataļjas Estemirovas slepkavībā.

Kā ziņots, Estemirova 15. jūlijā nolaupīta Čečenijas galvaspilsētā Groznijā netālu no savas mājas un vēlāk atrasta nogalināta mežā kaimiņos esošajā Ingušijas republikā.

Estemirova bija viena no galvenajām "Memorial" aktīvistēm Kaukāza reģionā un nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varasiestādes bija vairākkārtīgi izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!