Foto: AP/Scanpix

Kremlim lojālais Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs paziņojis, ka "ir gatavs atkāpties un karot" kopā ar prokrieviskajiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE).

Intervijā Krievijas televīzijas kanālam NTV Kadirovs 16. decembrī paziņoja, ka grasās lūgt Krievijas prezidentam atļauju atkāpties no amata, lai varētu doties uz Ukrainas austrumiem "iznīcināt velnus, kuriem nav ne goda, ne cieņas".

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins no Kadirova lūgumu par atkāpšanos no amata nav saņēmis, 17. decembrī paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Kijeva iepriekš ir ziņojusi, ka prokrievisko kaujinieku pusē Ukrainā cīnās arī Kadirovam lojāli čečenu kaujinieki, ko Čečenijas līderis noliedza. 

Pagājušajā nedēļā Kadirovs pauda dusmas par to, ka vairāki Ukrainas likumdevēji pauduši atbalstu kaujiniekiem, kas iesaistīti 4. decembra uzbrukumā Groznijā, kad bojā gāja 14 čečenu drošībnieki, skaidro medijs.

Tikmēr Eiropas Savienība (ES) un cilvēktiesību aizstāvji izteikuši kritiku Čečenijas līderim par kolektīvo sodīšanu, padzenot uzbrukumā iesaistīto kaujinieku radiniekus un nopostot viņu mājas.

Video - čečenu bataljons "Nāve" Ukrainā, kā arī intervija ar čečenu kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!