Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas Federācijas sastāvā esošās Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs ierosinājis Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu padarīt par prezidentu uz mūžu, ziņo "Currenttime".

"Es vienmēr esmu teicis, ka mums ir jāievēl Vladimirs Putins par prezidentu uz mūžu. Kurš šodien spēj viņu aizvietot? Pasaules mērogā nav tāda politiskā līdera. Mums ar to ir jālepojas," Kadirovs paziņoja sanāksmē ar ierēdņiem.

Kremlim lojālais Čečenijas vadītājs skaidroja, ka nekad iepriekš vēsturē nav bijusi tāda Čečenijas Republika un iespēja dzīvot tiesiskā valstī, Krievijas Federācijā. "Mēs esam šīs varenās valsts pilsoņi," uzsvēra Kadirovs.

Jāpiebilst, ka cilvēktiesību aktīvisti un Krievijas opozīcijas politiķi Kadirovam pārmet faktiski savā kontrolē pakļautas teritorijas izveidi Čečenijā, kurā notiek cilvēku vajāšana un spīdzināšanas.

Kadirova sanāksmē tāpat paskaidroja, ka ikviena no Krievijas konstitūcijas izmaiņām, par kurām 1. jūlijā Krievijā notiek referendums, ir ar mērķi stiprināt valsti un pamatlikumu.

Kadirovs uzrunā nepieminēja faktu, ka viens no labojumiem atļauj Putinam kandidēt uz prezidenta krēslu vēl uz diviem termiņiem.

Atbildot uz žurnālista jautājumu par Kadirova piedāvājumu, Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs gan norādīja, ka Konstitūcijā nav paredzēts šāds "prezidents uz mūžu", ziņo aģentūra TASS.

2018. gada pavasarī, kad Putins tika pārvēlēts prezidenta amatā, Kadirovs jau ierosināja ļaut Putinam valdīt līdz mūža galam.

Putins pie varas Krievijā atrodas kopš 2000. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!