Piedaloties gadskārtējos protestos pret aprīlī gaidāmo roņu medību sezonas sākumu Kanādā, aptuveni simts organizācijas "Equanimal" biedri, izģērbušies kaili un nokrāsojušies asiņu krāsā, svētdien sagūlās vienā no Spānijas galvaspilsētas laukumiem.

"Mēs gribam pamudināt cilvēkus apzināties, ka dzīvnieki spēj just un ciest gluži tāpat kā mēs. Gribam protestēt pret simtiem tūkstošiem roņu slaktēšanu, kas sāksies Kanādā," sacījusi protestētāju pārstāve Silvija Tovala.

Neraugoties uz ikgadējiem protestiem, Kanāda šogad izdevusi atļaujas nomedīt 275 000 roņus - aptuveni trešo daļu no visā pasaulē gada laikā nogalināto roņu kopskaita, skaidrojot savu nepiekāpību ar to, ka šādas medības tiek rīkotas jau trīsarpus gadsimtus. Kā liecina statistika, parasti 98% no nogalinātajiem roņiem ir vecumā no divām nedēļām līdz trijiem mēnešiem. Ekologi uzskata šādas medības par nežēlīgām un nesaprātīgām.

"Equanimal" grib izdarīt spiedienu uz Eiropas Parlamentu, kas nākamajā mēnesī gatavojas lemt, vai noteikt pilnīgu aizliegumu importēt Eiropas Savienībā roņu ādas, tauku un gaļas izstrādājumus.

Kanādas valdība pērn gan pieņēma stingrākus noteikumus, kas medniekiem jāievēro, lai pārliecinātos, ka roņi pirms ādas novilkšanas patiešām ir miruši, tomēr eksperti pauduši šaubas, vai mednieki tos ievēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!