Trešdien Kairā atsākās konkurējošo islāmistu grupējuma "Hamas" un Rietumu atbalstītās palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa kustības "Fatah" sarunas par nacionālās vienotības valdības izveidi, kura būtu pieņemama starptautiskajai sabiedrībai.

Ar Ēģiptes starpniecību notiekošās "Hamas" un "Fatah" sarunas tika pārtrauktas 19. martā, pusēm nespējot vienoties par varas sadali un par attiecībām ar Izraēlu.

Abas frakcijas trešdien tikās Ēģiptes izlūkdienesta vadītāja Omara Suleimana klātbūtnē, vēsta Ēģiptes oficiālā ziņu aģentūra MENA.

Aģentūra citē vārdā neminētu Ēģiptes amatpersonu, kura aicināja "Fatah" un "Hamas" "pildīt savus pienākums un pacelties virs strīdiem un cīņas par varu".

"Ēģipte uzaicinās pārējās palestīniešu frakcijas, ja diskusijās tiks panākti sasniegumi," sacīja amatpersona.

"Fatah" amatpersona Nabils Šaats sacīja, ka palikušas nesaskaņas par valdības sastāvu un programmu, sistēmu, pēc kādas nākamgad jārīko vēlēšanas, un palestīniešu drošības spēku jauno struktūru.

"Fatah" vēlas izveidot tādu valdību, kuru pieņemtu starptautiskā sabiedrība, kas boikotējusi iepriekšējās vienotības valdības ar "Hamas" līdzdalību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!