Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Kairā sākta Ēģiptes Sīnāja pussalā avarējušās Krievijas pasažieru lidmašīnas A321 "melno kastu" ierakstu atšifrēšana, pavēstīja Ēģiptes Civilās aizsardzības ministrija.

Ekspertīze tiek veikta ministrijas ēkā.

Iepriekš Krievijas Federālās Gaisa transporta aģentūras vadītājs Aleksandrs Ņeradko sacīja, ka "melno kastu" ierakstu atšifrēšana sāksies tikai tad, kad Kairā būs ieradušies visu ieinteresēto pušu pārstāvji, ieskaitot no Vācijas un Francijas, kur lidmašīna izstrādāta un ražota, kā Īrijas pārstāvji, jo šajā valstī gaisa kuģis reģistrēts.


LETA infografika

Atskaites sagatavošana par Krievijas lainera katastrofu ilgs vienu līdz četras nedēļas un būs atkarīga no "melno kastu" stāvokļa, iepriekš norādīja Ēģiptes valdības pārstāvis Husams al Kavišs.

Lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Aviokatastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uz Krievijas ekspertu vērtējumu, svētdien ziņoja laikraksts "Kommersant".


LETA infografika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!