Klaiņojošs kaķis zem automašīnas motora pārsega ceļā no Portugāles pilsētas Taviras līdz Nīderlandes pilsētai Bredai nobraucis divus tūkstošus kilometru, ziņoja aģentūra ANP.
Precēts holandiešu pāris Jāps un Ine Hillemani sešas nedēļas atpūtās nelielā mājiņā Portugāles pilsētā Tavirē. Tur pie viņiem pieklīdis klaiņojošs kaķis, kuru viņi baroja.

Hillemani viņu iesauca par Tīģeri. Kad viņi sāka kravāties mājupceļam uz Nīderlandi, Tīģeris pēkšņi pazudis, un viņi nekur nevarēja mājdzīvnieku atrast. Ģimene devās divu tūkstošu kilometru garajā ceļā. Kādā Nīderlandes pilsētas Bredas degvielas uzpildes stacijā Ine sadzirdēja ņaudienus, kas nāca no automašīnas motora pārsega. To atverot, pāris pārsteigumā ieraudzījis pazīstamo kaķi, kas visu brauciena laiku nosēdējis blakus dzinējam. Tādā veidā kaķis aizceļojis no Portugāles uz Nīderlandi.

Jāps un Ine nolēma Tīģeri ņemt uz mājām. Līdz tam viņiem ģimenē vienmēr bijuši suņi, no kuriem pēdējais nomiris pagājušovasar. Tagad mājā pirmoreiz apmeties kaķis.

"Viņš pats mūs izvēlējās, un mēs esam ļoti priecīgi par to," teica jaunā kaķa saimniece Ine.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!