Francijas varasiestādes ir nosūtījušas buldozerus, lai nojauktu daļu nometnes, ko Kalē pilsētā valsts ziemeļrietumos ir izveidojuši nelegālie migranti, otrdien vēstīja Vācijas raidsabiedrība "Deutsche Welle".

Francijas varasiestādes plāno izveidot buferzonu 100 metru platumā starp nometni, kas iesaukta par "Džungļiem", un autostrādi, lai tādā veidā apgrūtinātu migrantu iespējas iekļūt transportlīdzekļos, kas dodas uz Lielbritāniju.

Policijas apsardzībā pirmdien sākās teritorijas attīrīšanas darbi. Tiek arī ziņots, ka naktī uz sestdienu nometnē tika aizdedzināti divi buldozeri.

Attīrīšanai paredzētajā nometnes teritorijā līdz šim dzīvoja 500 līdz 1500 migranti. Daļa no viņiem ir pārvākušies uz citām vietām nometnē, bet citi ir devušies uz jaunu nometni, kas ir apsildāma.

Daudzi migranti tomēr ir atteikušies doties uz jauno nometni. Pirms ieiešanas tajā migrantiem tiek noņemti pirkstu nospiedumi, un viņi baidās, ka tas varētu liegt viņiem iespēju atstāt Franciju.

Francijas varasiestādes ir paziņojušas, ka teritorijas attīrīšanas darbi Kalē nometnē notiks vismaz divas nedēļas.

Kopā nometnē dzīvo apmēram četri tūkstoši cilvēku, kuru mērķis ir caur Lamanša tuneli no Francijas nokļūt Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!