Francijas ostas pilsētā Kalē tiks izvietoti Lielbritānijas policisti, lai cīnītos ar kontrabandistiem, kas sūta imigrantus pāri Lamanšam, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas Iekšlietu ministrija.

Policisti strādās kopīgi ar saviem Francijas kolēģiem "vadības un kontroles centrā", pirms ceturtdien ieplānotās vizītes Kalē pavēstīja Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

Jaunais centrs "meklēs un izjauks organizētās bandas, kas mēģina nelegāli ievest migrantus Francijas ziemeļos un pāri Lamanšam", paziņoja ministrija.

Centru vadīs viens britu un viens franču virsnieks un tas ir viens no pasākumiem cīņai ar migrantiem, par kuriem vēlāk ceturtdien vienošanos parakstīs Meja un Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Kalē atrodas aptuveni 3000 migrantu no Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem un Āzijas, kas jebkādiem līdzekļiem cenšas nokļūt Lielbritānijā.

Lamanša tuneli apsaimniekojošā kompānija "Eurotunnel" šonedēļ paziņoja, ka patlaban katru nakti tunelī mēģina iekļūt tikai apmēram 150 imigranti no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Aptuveni pirms mēneša tādu gadījumu bija ap 2000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!