Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Kalifornijas štatā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" konstatēta kādai personai, kura nav tikusies ne ar vienu, kuram iepriekš konstatēta slimība, ne arī ceļojusi uz vietām, kurās konstatēta slimības izplatība, vēsta "New York Times".

Tas raisījis ASV Slimību kontroles un novēršanas centra bažas, ka daļa cilvēku vīrusu var pārnēsāt un nodot, paši nesaslimstot. Šādas saslimšanas gadījumā starp oriģinālo saslimušo un nupat diagnosticēto var būt pat trīs un vairāk cilvēku, kuri pārnēsā vīrusu, taču paši nekādas komplikācijas nav izjutuši. Izaicinājumu rada fakts, ka tādā gadījumā ir nezināms skaits vīrusa pārnēsātāju, kas turklāt var pat palielināties, kuri paši neapzinās, ka ir slimi.

Saslimušais pats vērsies pie mediķiem, un pagaidām nav skaidrs, kā tieši viņš ieguvis vīrusu. ASV līdz šim visu saslimušo saistību ar citiem saslimušajiem vai saslimšanas vietu izdevies operatīvi noteikt.

Līdz šim ASV ārstēti kopumā 60 ar "Covid-19" saslimušie, no kuriem 45 pārvesti no kruīzu kuģa "Diamond Princess". Līdz šim ASV par izārstētiem pasludināti seši, bet pārējie vēl ārstējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!