ASV Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers otrdien izsludinājis štatā ārkārtas stāvokli cūku gripas izplatīšanās dēļ, raksta ārvalstu mediji.
Gubernators gan centies nomierināt štata iedzīvotājus, apgalvojot, ka iemesla panikai nav, taču štata vadībai jāveic steidzami pasākumi, jo Kalifornijā reģistrēti jau 11 cilvēki, kas inficējušies ar bīstamo vīrusu.

Kopējais saslimušo skaits kopš pirmdienas ASV palielinājies no 45 līdz 65 cilvēkiem.

Tiek ziņots, ka ASV Prezidenta Baraka Obamas administrācija lūgusi Kongresu cīņai ar cūku gripu piešķirt 1,5 miljardus dolāru.

Savukārt Kuba, kurā līdz šim inficēšanās ar cūku gripu nav konstatēta, otrdien paziņoja, ka pārtrauc gaisa satiksmi ar Meksiku. Līdzīgs lēmums tika pieņemts arī Kanādā.

Kā ziņots, Eiropas slimību kontroles un profilakses centra sniegtā informācija liecina, ka pasaulē šobrīd 82 cilvēkiem ir apstiprināta saslimšana ar jaunu gripas vīrusu jeb cūku gripas vīrusu, vairāk nekā 1700 cilvēki tiek izmeklēti, savukārt 12 cilvēkiem analīzes bijušas negatīvas. Lielākais saslimušo skaits joprojām ir Meksikā. Eiropā par diviem apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem ziņojusi Apvienotā Karaliste, par vienu gadījumu Spānija.

Jau ziņots, ka cūku gripas upuru skaits Meksikā pieaudzis līdz 149, un pasaules veselības eksperti pirmdien spēra soli tuvāk pirmās gripas pandēmijas izsludināšanai 40 gadu laikā, jo arvien vairāk cilvēku inficēti ASV un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!