Sekss ar mirušiem tagad Kalifornijā ir oficiāli aizliegts pēc tam, kad ASV Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers piektdien parakstīja likumu, aizliedzot nekrofiliju.
Jaunais likums apstiprināts pēc divus gadus ilgiem centieniem aizliegt štatā nekrofiliju un palīdzēs prokuroriem, kurus ierobežoja oficiāla aizlieguma trūkums šādām darbībām, norāda eksperti.

"Neviens nezin šīs problēmas pilnus apmērus. Bet vairāki gadījumi pēdējā desmitgadē ir pietiekoši bieži, lai būtu nepieciešamība pēc šāda likuma," sacīja Santaklāras universitātes juridiskās fakultātes profesors Tailers Očoa, kurš pētījis lietas Kalifornijā, kas saistītas ar apsūdzībām nekrofilijā.

"Prokurori nevar izvirzīt nekādas citas apsūdzības šiem cilvēkiem, kā tikai par ielaušanos. Taču, ja viņi strādā morgā, tad prokurors nevar izvirzīt par šādas apsūdzības," norādīja Očoa.

Štata pirmais mēģinājums aizliegt nekrofiliju, pēc atgadījuma, kad kāds vīrietis bija seksuāli izmantojos četrus gadus vecas meitenītes līķi, ilga gadu tieslietu komisijā un beidzās bez rezultātiem.

Štata administrācija atsāka darbu pie likumprojekta pēc neveiksmīga tiesas procesa pret kādu vīrieti, kurš tika atrasts piedzēries un aizmidzis uz kādas pavecākas sievietes ķermeņa kādā Sanfrancisko kapličā.

Jaunais likums par miruša cilvēka ķermeņa seksuālu izmantošanu paredz līdz astoņu gadu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!