Foto: Reuters/Scanpix
ASV dzimušais musulmanis, kas kopā ar savu sievu trešdien sarīkoja slaktiņu Kalifornijas štatā, ASV, iespējams, pievērsies radikālajam islāmam, un viņam bijuši sakari ar labi zināmiem teroristiem, vēsta amerikāņu mediji.

Sanbernardīno slaktiņa izmeklēšanu uzņēmies Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kas konfiscējis aizdomās turamo mobilos tālruņus un datoru cietos diskus, lai noskaidrotu iespējamos nozieguma motīvus.

Tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki, uz kuriem atsaucas laikraksts "The New York Times", atzinuši, ka FIB uzbrukumu uzskata par iespējamu teroraktu.

Tikmēr televīzijas kanāls CNN, arī atsaucoties uz amatpersonām, vēsta, ka 28 gadus vecajam Sjedam Farukam bijuši sakari ar labi zināmiem ārvalstīs esošiem teroristiem. CNN arī norāda, ka radikālajam islāmam Faruks esot pievērsies pēc tam, kad pagājušajā gadā Saūda Arābijā salaulājies ar 27 gadus veco pakistānieti Tašfīnu Maliku, kas kopā ar vīru piedalījās trešdienas slepkavošanā.

Tajā pašā laikā vietējās mošejas imams apgalvo, ka nekas neesot liecinājis par Faruka piesliešanos islāma ekstrēmistiem.

Jau vēstīts, ka apšaudē, ko pāris trešdien sarīkoja Sanbernardīno, tika noslepkavoti 14 cilvēki, bet 21 guva ievainojumus.

Pēc nozieguma policija Faruka un Malikas mājās atrada lielu daudzumu sprāgstvielu, ieroču un munīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!