Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Kaļiņingradā nenoskaidroti vandaļi aplējuši ar krāsu pieminekli vācu filozofam Imanuelam Kantam, viņa kapu un piemiņas plāksni viņa dzimšanas vietā.

Plašsaziņas līdzekļos publicētajos fotoattēlos redzams, ka pie Kanta vārdā nosauktās Baltijas federālās universitātes esošais piemineklis filozofam apliets ar sarkanu krāsu. Pie pieminekļa izmētātas lapiņas, kas adresētas šīs augstskolas studentiem.

"Jūs mācāties sienās, kam dots ienaidnieka vārds! Kants ir nodevis krievu zemi, kas viņu pieņēma - tāpēc atsakieties no viņa nešķīstā vārda! (..) Noraujiet plāksnītes, aizsmērējiet svešo vārdu savos dokumentos," teikts lapiņās.

Ar krāsu apliets arī Kanta kaps pie Kēnigsbergas Doma un piemiņas plāksne vietā, kur atradās māja, kurā Kants piedzima un dzīvoja.

Kants bija viens no izcilākajiem vācu filozofiem, kas dzīvoja 18. gadsimtā toreizējā Kēnigsbergā, Austrumprūsijā. Kanta dzīves laikā Kēnigsbergu Septiņgadu kara laikā no 1758. līdz 1762. gadam bija okupējis Krievijas karaspēks. 1945. gadā, pēc Otrā pasaules kara, Kēnigsberga tika iekļauta Padomju Savienībā un 1946. gadā pārdēvēta par Kaļiņingradu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!