Poliju un Lietuvu satrauc fakts, ka Kaļiņingradas jeb Kēnigsbergas dibināšanas 750.gadadienai veltītajos pasākumos jūlijā piedalīsies Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, raksta Vācijas avīze "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".
Abas valstis pievērš uzmanību apstāklim, ka Krievija pret tām izturējusies citādi nekā pret Vāciju, jo nedz Polija, nedz Lietuva nav aicinātas šajās svinībās piedalīties valstu vadītāju līmenī, atzīmē laikraksts, kas agrāk ziņoja, ka Šrēders saņēmis uzaicinājumu ierasties Kaļiņingradā 3.jūlijā.

"Par normālām attiecībām liecinātu tas, ka arī Polija un Lietuva kā kaimiņvalstis piedalītos svinībās tādā pašā līmenī [kā Vācija]", avīzei sacījis Polijas vēstnieks Berlīnē Andžejs Birts.

Pēc "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" rīcībā esošajām ziņām, Poliju Kaļiņingradas svinībās pārstāvēs Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, bet Lietuvu - ārlietu ministra vietnieks.

Paredzēts, ka Šrēders un Putins svinību laikā atklās piemiņas plāksni Kēnigsbergā dzimušajam vācu filozofam Imanuelam Kantam (1724-1804).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!