Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Kaļiņingradas apgabalā izvietotais karaspēka grupējums papildināts ar mobilā krasta raķešu kompleksa "Bastion" divizionu, pirmdien ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstījis informēts avots.

Militārie eksperti lēš, ka šāds komplekss, kas izmanto virsskaņas pretkuģu raķetes "Oniks", faktiski spētu bloķēt kuģiem iekļūšanu Baltijas jūrā caur Dāņu šaurumiem un "nosegt" visus iespējamos mērķus Polijas teritorijā. Šā kompleksa kaujas komplektā var būt līdz 36 raķetēm.

Minētais avots norādījis, ka šis divizions iekļauts Krievijas Baltijas flotes raķešu nodaļas sastāvā.

19.novembrī Krievijas Baltijas jūras flotes preses dienests paziņoja, ka flotes raķešu nodaļas "sagatavo infrastruktūru un veic plānveida pārapbruņošanos ar jauniem krasta un operatīvi taktisko raķešu kompleksiem", nesniedzot sīkākas ziņas par šo kompleksu tipu, bet Kalugas rūpnīcas "Taifun" ģenerāldirektors Andrejs Petrakovs iepriekš izteicās, ka septembrī Baltijas flotei nodots raķešu komplekss "Bal".

Kā norāda "Interfax", komplekss "Bastion" paredzēts jūras piekrastes aizsardzībai vairāk nekā 600 kilometru garumā un spēj dot triecienus kuģiem un sauszemes mērķiem arī intensīvas radioelektroniskās pretdarbības apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!